Kursusdatoer, steder og priser ligger under de enkelte kurser

Hent kataloget

Anekdoter

 

Klik på overskrifterne

Historiens tilblivelse I Historien I Kurserne I Anekdoter I Kursusvurderinger

Ved et sekretærkursus på Hotel Marina havde nogle af deltagerne efter middagen slået sig ned i baren. En mandlig gæst henvendte sig til en af damerne med et:"Undskyld jeg tiltaler dig!", men blev omgående affærdiget: "Du tiltaler mig aldeles ikke!"

Ved et kursus for officerer tog elevernes talsmand ordet efter kaffepausen:"Vi synes, at De taler ned til os, og det bryder vi os ikke om". Jeg svarede, at det var jeg ked af at høre, men for at undgå det, måtte jeg have at vide, hvordan det viste sig. Det fik jeg omgående, og svaret lød: "De bruger ingen fremmedord":

Det er ikke alle, der er lige gode til at åbne et møde. Et sted, hvor jeg skulle tale, gik formanden længe nervøst frem og tilbage. Omsider sagde han til mig: "Kan du ikke selv byde velkommen? Jeg er ikke så god til det." – Det gjorde jeg så.

Kort efter krigen, da jernbanerne i Danmark ikke var så præcise, som de senere er blevet, skulle jeg tale ved et møde vesterude i landet. Toget, der skulle bringe mig frem, var forsinket, meget forsinket, så jeg kom hen mod to timer for sent. Da jeg nåede møde- lokalet, fandt jeg hurtigt ud af, at arrangørerne havde klaret situationen ved at vende op og ned på programmet: forsamlingen dansede! Men formanden standsede straks musikken og meddelte:"Så er det slut med morskaben. Nu er Lars Pedersen kommet!"

Under en lektion sagde en kvindelig elev til mig:"Jeg kan vel nok sidde her og strikke, når de står deroppe og væver".

Talere kan være uheldig med bemærkninger, fordi tilhørerne opfatter noget andet end det, taleren havde tilsigtet. Ved en fest var toastmasteren endelig nået gennem talerrækken
Og gav ordet til den sidst indtegnede:"Så er vi nået bunden. Jeg giver ordet til…"

Det var dog ikke nødvendigt i Kerteminde, Hvor jeg skulle holde en pep-talk for Rynkeby Most-sælgere. Dagmar Andreasen satte kursus i gang med: "Nu skal vi have en gang salgsævl. Jeg giver ordet til Lars Pedersen!"

Kontakt os

Telefon: 2616 9611eller send en mail

linie Mundtlig kommunikation mellem mennesker

 

AKTI-Kommunikation ·Paltholmterrasserne 80 B · 3520 Farum · Telefon 2616 9611 · Sitemap 
Gå til Akti's forside Modtag nyt om kurser og tilbud direkte i din indbakke