Kursusdatoer, steder og priser ligger under de enkelte kurser

Hent kataloget

Historien

 

Klik på overskrifterne

Historiens tilblivelse I Historien I Kurserne I Anekdoter I Kursusvurderinger

"Ideen dukkede op en efterårsdag i 1941 i en jernbanekupé mellem Århus og Randers: Hvorfor ikke lære mennesker at formulere sig frit og sikkert? For det kunne jo læres! Jeg havde læst om den slags undervisning i YMCA i USA. Og jeg havde mødt mange, der havde lyst til at delagtiggøre andre i deres tanker, men ikke troede på egne evner. Tænk, om det ville være muligt at give dem, der havde noget i sig og brændte af lyst efter at få det ud, troen på sig selv!"

Således skrev Lars Pedersen, AKTIs stifter, i sin indledning til firmaets historie….

I 1942 - under anden verdenskrig - opstod en helt ny branche der kom til at ændre væsentligt på den traditionelle opfattelse af begrebet uddannelse. Ord som kursus og kommunikation var endnu ikke kendte, så firmaet blev døbt Taleteknisk Institut. Senere blev Akademiet for Kommunikation foranstillet, og sådan opstod forkortelsen AKTI.

Da Lars Pedersen i 40’rne indbød til aftenkursus i talerteknik, betalte kursisten selv i både tid og kroner. Hverken kolleger eller chefer måtte vide at der var ’huller i ens viden’. Så man gik på aftenskole i fritiden og lærte det fornødne.

Målgruppen var i begyndelsen udelukkende detailsælgere og forsikringssælgere. Og enkelte private der skulle holde tale i forening eller for familie. Men langsomt kom også bogholdere, sekretærer, ledere og personaleansvarlige til om forskellige andre emner. Og i sen-50’rne begyndte private firmaer, offentlige institutioner, kommuner, forbund, fagforeninger og ikke mindst tillidsrepræsentanterne at efterspørge viden og træning.

Kontakt os

Telefon: 2616 9611eller send en mail

linie Mundtlig kommunikation mellem mennesker

 

AKTI-Kommunikation ·Paltholmterrasserne 80 B · 3520 Farum · Telefon 2616 9611 · Sitemap 
Gå til Akti's forside Modtag nyt om kurser og tilbud direkte i din indbakke